Wat is een outdoor office?

Wist je dat jij al je kantoorwerk simpel buiten kunt doen? Het typen, het surfen op het internet, je spreadsheets en de Zoom vergaderingen. Al deze taken kunnen net zo effectief vanuit een prachtige buitenomgeving uitgevoerd worden. Om dit echt te laten werken zijn er wel een aantal spelregels. Die gaan we even langslopen. De…

Wist je dat jij al je kantoorwerk simpel buiten kunt doen? Het typen, het surfen op het internet, je spreadsheets en de Zoom vergaderingen. Al deze taken kunnen net zo effectief vanuit een prachtige buitenomgeving uitgevoerd worden. Om dit echt te laten werken zijn er wel een aantal spelregels. Die gaan we even langslopen.

De voordelen van een outdoor office

Een outdoor locatie waar je niet alleen van de geluiden van vogels kunt genieten, maar waar je waarschijnlijk nog productiever bent. Uit een onderzoek van Sharp HealthCare blijkt dat mensen die buiten zijn, zich beter concentreren, helderder denken en minder fouten maken. Buiten aan het werk zijn verlaagt bovendien je bloeddruk, vermindert stress en verbetert je humeur. Plus het verbetert je geluksgevoel en geeft je gezondheid een boost.

Maar hoe doe je het? Is het echt zo simpel als je laptop opvouwen en bijvoorbeeld je tuin inlopen? Nou, dit is bijna het juiste antwoord! Het werken vanuit een outdoor office is inderdaad vrij eenvoudig. En is ook iets dat sinds de pandemie steeds populairder is geworden.

Hoe je buitenkantoor een succes te maken

Er zijn enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden om een soepele, probleemloze overgang naar een buitenkantoor te garanderen.

De juiste inrichting

Het uitrusten van een buitenkantoor met meubilair is heel wat anders dan het inrichten van een vrijetijdsruimte. Een buiten kantoorruimte moet vooral bijzonder functioneel zijn. Dat betekent dat het outdoor meubilair al het werkmateriaal van de arbeidskracht moet kunnen herbergen. En dat de stoelen, ergonomisch vormgegeven uiteraard, voor een langere tijd comfortabel moeten zitten.

Werkplek met digitale aansluitingen

Je kunt de comfortabelste buitenstoel en voldoende tafelruimte voor laptops hebben, maar als jouw buitenkantoor de hele dag in de volle zon staat dan kun jij het daar waarschijnlijk niet lang volhouden. Als jij er daarnaast geen stopcontact kunt vinden om jouw elektrische apparaten op te laden, dan is de kans ook bijzonder groot dat je al vlot weer naar binnen gaat.

Het juiste privacy niveau

Privacy is een ander zorgenkindje. Het creëren van privé plekken waar je ook gevoelige informatie makkelijk kunt delen is een must. Dit terwijl je zo tegelijkertijd de afleiding van buiten kunt afschermen. Is het bijvoorbeeld wel een rustige plek voor conference calls? Of een schaduwrijke plek die bij online videovergaderingen een verblinding door zonlicht minimaliseert?

Het kantoor van de toekomst is buiten!

De beweging van bedrijven die hun business naar buiten brengen is al jaren aan de gang. Maar in tegenstelling tot in het verleden, gaan deze nieuwe generatie outdoor offices minder over het ontsnappen aan de binnenwereld. Het gaat eerder over het toevoegen van nieuwe soorten werkruimtes, waar mensen aangenaam en ontspannend kunnen werken en communiceren.

 

We beginnen echter de laatste jaren pas echt een serieuze interesse in het idee van een buiten werkruimte te krijgen. Deze interesse voelt daarbij bijzonder natuurlijk aan met al het andere dat er wereldwijd gaande is. Volgens veel mensen is het kantoor van de toekomst dan ook zeker buiten te vinden.

Vergelijkbare berichten