Voorbeelden van leuke outdoor vakanties

Outdoor vakanties hebben altijd wel iets spannends in zich. Als je ook naar een buitengewone outdoor vakantie op zoek bent, dan is dit artikel een geweldige plek om daaraan te beginnen. We noemen hieronder een aantal mogelijkheden op die jou niet alleen een stuk actiever maken, maar die ook veel buitenplezier zullen opleveren. Hiking Wandelen…

Outdoor vakanties hebben altijd wel iets spannends in zich. Als je ook naar een buitengewone outdoor vakantie op zoek bent, dan is dit artikel een geweldige plek om daaraan te beginnen. We noemen hieronder een aantal mogelijkheden op die jou niet alleen een stuk actiever maken, maar die ook veel buitenplezier zullen opleveren.

Hiking

Wandelen of het intensievere hiken is een prachtige activiteit om buiten te doen. Er zijn over de hele wereld speciale paden voor alle ervaringsniveaus. Maar als jij van de beste looproutes gebruik maakt, dan wijk je vaak al vlot van de toeristische paden af. Zo kom je in de fijne stilte van de natuur terecht. Je kunt dit wandelen tijdens een backpack tocht ook met kamperen combineren. Om jezelf zo echt met het buitenleven te verbinden. 

Fietsen en mountainbiken

Als je in plaats van in de auto op een fiets op de weg bent, dan kun jij je tijd op deze tweewieler aangenaam vertragen om jouw omgeving zo extra uitgebreid in je op te nemen. Het mountainbiken kan op de juiste trails zelfs de grootste adrenalineverslaafde nog een kick geven. Terwijl het tourfietsen een meer vredige en kalmerende ervaring aanbiedt. Reis met je eigen fiets of huur er eentje op jouw plaats van bestemming.

Kamperen

Kamperen is een klassieke methode om een leuke outdoor vakantie te beleven. Het is perfect voor al die individuen die nieuw zijn in het doorbrengen van tijd in de natuur en absoluut een grote favoriet van de meer ervaren natuurliefhebbers. Je kunt het bovendien met bijna elke andere buiten activiteit combineren om zo een echt prachtige vakantie-ervaring te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van kamperen met wildwater raften of rotsklimmen.

Skiën en snowboarden

Voor veel personen betekent het reizen in de winter dat ze graag het warmere weer opzoeken. Maar je kunt jouw outdoor vakantie natuurlijk ook gebruiken door besneeuwde bergen te betreden. Om daar te leren van de sneeuw te genieten. Want wat levert er nou meer plezier op dan een hele dag in het witte poeder van een prachtig winterlandschap door te brengen. Als jij je echter niet zeker voor het zware skileven voelt, dan zijn sneeuwschoenwandelen of langlaufen ook andere uitstekende manieren om deze winter actief de sneeuw in te gaan.

Zoek het water op

Voor een pure opwinding is er niets beters dan op het water te zijn. Er zijn vele watersporten om een prachtige outdoor vakantie samen te stellen. Of je nu een zeilbrevet wilt halen of gewoon voor de lol zeilt: een zeilvakantie is voor iedereen geschikt. Hetzelfde geldt voor windsurfen. Want of jij nu ervaren bent of net begint, de juiste privé lessen en cursussen geven jou de mogelijkheid om deze prachtige watersport perfect onder de knie te krijgen. 

  • Kajakken is ook een geweldige manier om het water te verkennen. Het is een perfecte activiteit voor al die personen die graag het water op willen, maar misschien niet zo graag gaan zeilen of windsurfen.
  • Als laatste noemen we nog een snorkel of duik vakantie. Dit zijn beide spannende manieren om de onderzeese wereld te verkennen. Met snorkelen zwem je in de buurt van het wateroppervlak en haal je adem met behulp van een masker en een snorkel. Terwijl het duiken met behulp van een onafhankelijk ademhalingsapparaat, je vaak wat dieper onder water brengt. Met deze bijzondere wateractiviteiten kun jij je vakantie uniek in het maritieme universum onderdompelen.

Dankzij de bovengenoemde activiteiten wordt het wel heel gemakkelijk om een leuke en sportieve outdoor vakantie te beleven. Veel van deze outdoor activiteiten zijn perfect om een nieuwe sport te leren. Zo zal je niet alleen een spannende vakantie beleven, maar er ook een vaardigheid voor het leven aan overhouden!