Outdoor versus indoor training: wat is beter voor jou?

We weten allemaal dat lichaamsbeweging veel gezondheidsvoordelen voor het lichaam meebrengt. Maar om het te krijgen, moet je wel consistent en vastberaden genoeg blijven om door te zetten. Eén van de dingen waar je dan rekening mee moet houden, is de plek waar je gaat sporten.  Ga je binnen of buiten trainen? Dat is iets…

We weten allemaal dat lichaamsbeweging veel gezondheidsvoordelen voor het lichaam meebrengt. Maar om het te krijgen, moet je wel consistent en vastberaden genoeg blijven om door te zetten. Eén van de dingen waar je dan rekening mee moet houden, is de plek waar je gaat sporten. 

Ga je binnen of buiten trainen? Dat is iets wat je echt zelf mag bepalen. Want zowel de in- als outdoor training biedt hun eigen voor- en nadelen. Lees daarom zeker even verder om hier meer over te weten te komen.

Waarom voor een indoor training te kiezen

Het biedt een hogere intensiteit. Zonder allerlei natuurlijke afleidingen die vervelend zijn zoals een vervelende harde wind of een prachtig uitzicht, kun jij je achter de binnendeuren van een sportschool of fitnesscentrum perfect op jouw fitness routine focussen. Zodat jij jouw hoogst mogelijke trainingsniveau kunt handhaven.

Het levert betere resultaten op. Een hogere intensiteit van jouw training brengt ook grotere fysiologische veranderingen met zich mee. Zoals meer vetverlies en een sterker cardiovasculair systeem.

Het verschaft meer voorzieningen. Wat ga je buiten doen als jij naar het toilet moet? Of als je graag even wilt zitten? Afhankelijk van waar je bent, heb je buiten meestal niet direct een toegang tot dit soort voorzieningen.

Het regent of sneeuwt buiten. Je moet jezelf altijd op onverwachte variabelen voorbereiden die jouw sport training kunnen belemmeren. In de regen of bar winterweer trainen is niet echt ideaal als je bijvoorbeeld voor snelheid traint.

Waarom voor een outdoor training te gaan

Het vermindert de stress. Een angst en depressie studie, die met de Amerikaanse non-profitorganisatie ADAA verbonden was, heeft aangetoond dat mensen minder stresserig na het sporten in de buitenlucht zijn. De groene natuur is immers van nature rustgevend en geeft jouw onrustige geest ook rust.

Het zal jouw training langer stimuleren. Het rustgevende gevoel werkt behoorlijk verslavend. Dus als jij aan een nieuw fitness programma begint, begin hier dan buiten mee om aan deze oefeningen te wennen. Ga pas eventueel naar binnen, als de temperaturen buiten zakken.

Het heeft ook minder stimulatie nodig. Er is veel meer stimulatie nodig om je gemotiveerd op de loopband te houden. Hoewel de aanwezigheid van voldoende endorfines, jou in welke omgeving dan ook, zeker zullen helpen.

Het kan meer sociale contacten opleveren. Hoewel de sportschool al een goede sociale ervaring kan bieden, zal de buitenomgeving vaak veel ontspannender en comfortabelere ontmoetingen opleveren.

Kies wat het beste voor jou werkt

Of je nu traint om in vorm te komen, stress te verminderen of samen met jouw vrienden of gezin iets leuks wilt doen, het is erg belangrijk om prioriteit aan een sport training te geven. Zowel binnen- als buitenoefeningen hebben dan hun eigen voordelen. Dus moet jij jezelf aanmoedigen om daarin de balans te vinden die het beste bij jouw fitness wensen en behoeften past. De bovenstaande aandachtspunten zullen jou daar zeker bij helpen!

Vergelijkbare berichten